AANVRAGEN VAN EEN CONSULTATIE

  • Voor niet dringende consulten (vernieuwing voorschriften, controles enz) doet u er best aan enkele dagen voordien bij voorkeur via de online agenda een afspraak te maken, (druk op: MAAK AFSPRAAK), wacht alleszins niet tot de laatste dag om een afspraak te maken.Op de manier kan er zoveel mogelijk met uw wensen rekening gehouden worden. Gelieve de vroege plaatsen vrij te houden voor mensen die ziek opgestaan zijn!
  • Voor dringende consulten zal getracht worden u zo snel mogelijk voort te helpen.

Bel tussen 8.00h en 09.00 h ‘s morgens. Dit stelt ons in staat een betere planning maken: dringende zaken eerder vroeger op de dag, niet dringende zaken later. Geef aan of het consult voor uzelf of een andere persoon betreft. Slechts 1 persoon per afspraak ! Tussen 12.00h en 17.00h wordt u telefonisch te woord gestaan door de secretaresse om, indien mogelijk, een afspraak later op de dag in te plannen. Geef ook de reden van uw consult aan zodoende kan er rekening gehouden worden bij het incalculeren van de duur van het consult.

TELEFONISCH AANVRAGEN VAN EEN HUISBEZOEK 

Kan u zich echt niet verplaatsen, bel eveneens tussen 8.00h en 9.00h voor een huisbezoek aan te vragen.Voor medische urgenties kan u uiteraard de ganse dag bellen.

BELANGRIJKE TIPS:

  • Voor u op consultatie komt schrijft u best op welke medicatie u neemt .
  • Doe gemakkelijke kledij aan. Zo vermijdt u onnodig tijdverlies bij het aan-en uitkleden.
  • Probeer zoveel mogelijk nuchter te komen. Dit kan bepaalde onderzoeken (echografie, labo) vergemakkelijken.
  • Bij gynaecologische of urologische problemen komt u het best met een volle blaas (dus niet gaan plassen voor de consultatie!)
  • Bij vermoeden van urinaire klachten (blaasontsteking, bloed in de urine, enz) breng een urinestaaltje mee. (liefst ochtendurine dat u tot aan de consultatie in de koelkast bewaart)
  • Komt u voor problemen waarvoor reeds vroeger RX-platen werden genomen breng deze dan mee. Dit kan altijd van pas komen.

NUTTIGE TELEFOONNUMMERS

Wachtdienst huisartsen:
0900/10512

Van maandag tot donderdag is de weekwacht die op zijn eigen praktijk van wacht is. In het weekend, van vrijdag 19.00h tem 7.00h maandag (en op brug- en feestdagen) wordt u verbonden met de huisartsenwachtpost Antwerpen Noord:voor een optimale dienstverlening wordt er aangedrongen dat u zich naar de consultatie begeeft. De huisartenwachtenpost Antwerpen Noord bevindt zich juist naast de spoedgevallendienst in het Palfijn Ziekenhuis , Lange Bremstraat 70, 2170 Merksem

Wachtdienst apothekers:
0900/10500

APPS

Afspraak ook op smartphone. Klik op onderstaande icoon of scan de Qr-code in met je smartphone.